Platforma potravinovej pomoci Slovensko vyhlasuje výzvu pre záujemcov a záujemkyne o zaradenie do výberu Odborného pracovníka v kontexte realizácie Národného projektu REDIPOM – Vytvorenie návrhu jednotného systému redistribúcie potravinovej pomoci.
Počet obsadzovaných miest: 12
Opis pracovnej činnosti odborného pracovníka:
zabezpečuje koordináciu zverených aktivít,
plánuje, dizajnuje, usmerňuje, koordinuje a vyhodnocuje zverené úlohy, vrátane administrácie zadaných úloh súvisiacich s témou sociálnych inovácií,
zodpovedá za kvalitnú realizáciu projektových aktivít,
vykonáva konzultačné a iné odborné práce,
koordinuje aktivity
Zároveň:
aktívne oslovuje potenciálnych stakeholderov v regióne, vedie a podporuje ich pri zapojení sa do rozvoja jednotného efektívneho a udržateľného systému redistribúcie nepredaných a nevyužitých potravín vhodných na ľudskú spotrebu na Slovensku,
sieťuje a spolupracuje s relevantnými inštitúciami a aktérmi v regióne,
spolupracuje na realizácii komunikačných, osvetových a advokačných aktivít v regióne.
na základe odborného usmernenia realizuje a zabezpečuje zber údajov, zber informácií a podnetov z aplikačnej praxe na úpravu legislatívneho rámca oblasti NP,
pripravuje podklady pre aktualizáciu odborných informácií na webovom sídle a iných komunikačných kanáloch,
v spolupráci s expertom pre sociálne inovácie (ESI) nastavuje systém práce, procesy, vypracúva a aktualizuje jednotnú metodiku činností centier potravinovej pomoci a zabezpečuje jej realizáciu,
v spolupráci a/alebo na základe pokynu ESI strategicky a odborne usmerňuje činnosť centier potravinovej pomoci, vykonáva aktivity v oblasti svojej odbornej špecializácie v súlade s koncepciou budovania zručností a odbornej profilácie regionálnych pracovníkov a zamestnancov v teréne, ktorých zároveň odborne aj procesne vedie,
v spolupráci s ESI poskytuje informácie a konzultácie záujemcom o zapojenie sa do rozvoja jednotného efektívneho a udržateľného systému redistribúcie nepredaných a nevyužitých potravín vhodných na ľudskú spotrebu na Slovensku,
v spolupráci s ESI vyhodnocuje činnosť centier potravinovej pomoci a navrhuje opatrenia na zlepšenie činnosti a procesov.
Minimálne kvalifikačné a odborné predpoklady:
ukončené VŠ vzdelanie I. stupňa a
preferovaná odborná prax v oblasti v oblasti obchodu alebo akvizície alebo account managementu alebo CRM alebo distribúcie a logistiky alebo vzťahového manažmentu alebo v oblasti redistribúcie potravinových prebytkov a znižovania potravinového odpadu alebo hospodárskej činnosti neziskových organizácií, verejnej politiky, verejných financií alebo obchodných služieb spadajúcich do oblasti pôdohospodárstva alebo potravinárstva alebo odpadového hospodárstva alebo životného prostredia alebo riadenia regionálnych sietí alebo tímov.
Osobnostné predpoklady:
samostatnosť, flexibilita, spoľahlivosť, zodpovednosť, komunikatívnosť, asertivita, schopnosť partnersky spolupracovať
ochota a schopnosť pravidelne cestovať v rámci prideleného regiónu (cca 100 km okruh)
miestna znalosť regiónu, s dôrazom na pomáhajúce organizácie alebo podnikateľského prostredia v oblasti potravinárstva
vlastné auto je výhodou
Hlad a podvýživa majú devastačný dopad na jednotlivcov aj spoločnosť, napriek tomu žije každý siedmy Slovák či Slovenka v chudobe. Zároveň sa na Slovensku ročne vyhodí takmer 600 tisíc ton jedla. Už z tretiny tohto množstva by sa dokázalo najesť pol milióna ľudí. Sme presvedčení, že prístup k bezpečnej a výživnej strave by mal byť samozrejmosťou pre každého a že by dobré jedlo nemalo končiť v odpadkovom koši. Ako zástupcovia občianskeho sektora cítime zodpovednosť za svoje činy, za ľudí, našich partnerov, aj budúce generácie. Jedine otvorenosťou, inklúziou a fair play dosiahneme systémovú zmenu, o ktorú nám, v Platforme, ide. Preto sa deň čo deň zasadzujeme o vytvorenie priaznivého prostredia pre darovanie potravín na ľudskú spotrebu s ohľadom na životné prostredie a budúce generácie. Naším poslaním je zjednotenie, rozvoj a modernizácia redistribučnej siete potravinovej pomoci pokrývajúcej celé územie Slovenska, prepájajúcej miesta dopytu po potravinovej pomoci, nevynímajúc potravinové púšte a hladové doliny, s miestami vzniku potravinových prebytkov tak, aby sme zabezpečili bezpečné, výživné a pestré potraviny pre všetkých ľudí v núdzi, minimalizovali potravinový odpad a prispeli k napĺňaniu globálnych cieľov udržateľného rozvoja, ako aj našich záväzkov ako členskej krajiny EÚ.