>

FAQ často kladené otázky

Ako sa stanem mentorom alebo mentorkou?

1. REGISTRÁCIA osoby na GROWNi: stlač tlačidlo „Registruj sa“ vpravo hore a vyplň registráciu
2. MENTORSKÝ profil: vpravo hore nájdeš položku „Môj mentorský profil“, kde vyplníš informácie o sebe a nakoniec profil zverejníš.
Takto sa tvoj profil dostane do zoznamu mentorov a mentoriek a ľudia sa ti budú môcť hlásiť so žiadosťami o mentoring, budeš s nimi vedieť chatovať a začať či ukončiť vašu mentoringovú spoluprácu.

Koľko stoja služby mentora alebo mentorky na GROWNi?

Tieto služby sú pre aktuálne na GROWNi zadarmo. Odmenu si nenárokujú ako mentori či mentorky, tak ani platforma GROWNi.

Ako zverejním pracovnú ponuku alebo stáž na GROWNi?

Postup je opísaný vo videu alebo nižšie:
1. REGISTRÁCIA osoby na GROWNi: Osoba, ktorá bude zakladať profil vašej organizácie, sa potrebuje na GROWNi zaregistrovať (tlačidlo vpravo hore „Registruj sa„) – ak už registrovaní ste, môžete prejsť na bod 2.
2. PROFIL organizácie: po prihlásení sa do svojho účtu sa opäť vpravo hore objaví symbol „+“ (Vytvoriť) – tam vyberte prvú možnosť „Organizáciu/ iniciatívu“ a vyplňte všetky potrebné údaje. Takto vytvoríte profil svojej organizácie. Pokiaľ ho už máte, prejdite na krok 3.
Odporúčanie: Pred vytváraním si vo vyhľadávaní skontrolujte, či už náhodou na GROWNi vaša organizácia nie je. Niekedy sa stane, že už ju niekto vytvoril, no urobil maličkú zmenu v názve a náš systém to nezachytí. Pokiaľ už je, stačí ak vás niekto pridá ako člena.
3. PRACOVNÁ PONUKA: ak je vytvorená organizácia, v tej istej ikone „+“ vyberiete možnosť „Pracovnú pozíciu“. Vo formulári už potom vyberiete organizáciu, pre ktorú ju vytvárate (ak máte len jednu, v tomto kroku bude len jedna možnosť), vypíšete obsah a nastavíte viditeľnosť na „Verejné“. Hotovo, pozícia je vonku 🙂 

Ako je spoplatnené zverejnenie pracovnej ponuky alebo stáže na GROWNi?

Pokiaľ ide o pracovnú ponuku pre organizáciu v súkromnom sektore alebo start-up, služba je spoplatnená jednomesačným platom uchádzača alebo uchádzačky, ktorí úspešne prejdú výberom a skúšobnou dobou. Povinnosť uhradiť odmenu za sprostredkovanie vzniká po ukončení skúšobnej doby zamestnanca alebo zamestnankyne.

Pri stážach pre organizácie v súkromnom sektore a start-upoch je služba spoplatnená poplatkom 200 eur, za každého stážistu a každú stážistku, s ktorým/ou sa dohodnete na nástupe. Povinnosť uhradiť odmenu za sprostredkovanie vzniká sprostredkovaním kandidáta alebo kandidátky na stáž, tzn. nečaká sa na jeho nástup.

Ak ide o pracovné ponuky a stáže pre neziskové organizácie, školy, štátnu a verejnú správu, služba je zdarma.

Ak máte viac otázok k poplatkom, kontaktujte nás na pracuj@growni.sk.

Ako odstránim pracovnú ponuku alebo stáž z GROWNi?

Postup:
1. V pravom hornom menu v ikonke “panáčika” nájdete názov vašej organizácie a pod ním “Aktivity”. Po kliknutí na ne sa vám objavia všetky príležitosti, ktoré ste  uverejnili. 
2. Nájdete tú, ktorú chcete ukončiť a kliknete na tlačidlo “SPRAVOVAŤ PONUKU” vpravo dolu. 
3. Následne sa vám otvorí dashboard danej pozície, kde pod jej názvom nájdete tri tlačidlá. Kliknete na prvé s názvom “Ponuku vidia všetci” a vyberiete možnosť „Prístupné iba cez link“ alebo “Ukončené”.
Systém sa vás opýta, koho z kandidátov ste vybrali.

vyberiete možnosť „Nezverejnené“ alebo “Ukončené” a uložíte.


Ako upravím viditeľnosť projektu (zverejním, odpublikujem alebo ukončím)?

Postup je opísaný vo videu alebo tu:
1. Najskôr je potrebné sa prihlásiť.
2. V pravom hornom menu v ikonke “panáčika” nájdete názov vašej organizácie a pod ním “Aktivity”. Po kliknutí na ne sa vám objavia všetky príležitosti a projekty, ktoré ste  uverejnili. 
3. Nájdete ten, ktorý chcete ukončiť a kliknete na tlačidlo “SPRAVOVAŤ PROJEKT” vpravo dolu. 
4. Následne sa vám otvorí dashboard daného projektu, kde pod jeho názvom nájdete tlačidlá. Kliknete na prvé s názvom “Ponuku vidia všetci” a vyberiete možnosť „Prístupné iba cez link“ alebo “Ukončené”.

Ako pridám ďalších ľudí do mojej organizácie?

Pokiaľ máte na GROWNi už zaregistrovanú vašu organizáciu a chcete, aby niekto z vašich kolegov a kolegýň taktiež vedel spravovať ponuky a uchádzačov či dobrovoľníkov, viete túto osobu pridať ako člena organizácie. Na to aby ste mohli niekoho do organizácie pridať musíte byť jej členom alebo členkou.
1. V pravom hornom rohu v ikone “panáčika” kliknete na názov organizácie, kam chcete novú osobu pridať alebo si organizáciu vyhľadáte vo vyhľadávaní.
2. Po kliknutí sa vám zobrazí profil vašej organizácie a na ľavej strane pod logom a tlačidlom “Upraviť” nájdete zoznam jej členov
3. Pod zoznamom sa nachádza text “+ Pridať člena”, na ktorý kliknete
4. Zobrazí sa vám okno, kam vypíšete emailovú adresu osoby, ktorú chcete pridať a môžete pridať aj text pozvánky, ktorý do emailu príde
5. Osoba, ktorú pridávate potrebuje byť týmto emailom na GROWNi zaregistrovaná. Pokiaľ je, stačí ak pozvanie potvrdí. Pokiaľ nie, je potrebné, aby si registráciu vytvorila a následne bude pridaná do organizácie. 
Ako člen organizácie vie vami pridaná osoba upravovať profil organizácie, vidí všetky ponuky (pracovné či dobrovoľnícke) a všetkých, ktorí sa na tieto ponuky hlásia.


Ako si schovám svoj profil?

a) Ak si na GROWNi ako dobrovoľník/čka:

  • po prihlásení na growni.sk vpravo hore klik na svoju fotku/avatara
  • v rozbalenom menu klik na Môj dobrovoľnícky profil
  • na podstránke klik na prvý button (ktorý môže byť v 3. stavoch: Profil vidia všetci / Prístupné iba cez link / Profil je súkromný) a vybrať si Súkromné

b) Ak si na GROWNi ako mentor/ka:

  • po prihlásení na growni.sk vpravo hore klik na fotku/avatara
  • v rozbalenom menu klik na Môj mentorský profil
  • na podstránke klik na prvý button (ktorý môže byť v 3. stavoch: Profil vidia všetci / Prístupné iba cez link / Profil je súkromný) a vybrať si Súkromné

Toto schová oba tvoje profily pred svetom.

Ak máte otázku, napíšte nám na help@growni.sk.


Mentoring

Mentoring je vzťah založený na dôvere. V mentoringu na GROWNi prepájame dvojice - mentorov s mentees.
Z pohľadu menteeho: Predstav si, že máš skúsenejšieho kamoša, ktorý sa pohybuje v oblasti tvojho záujmu (biznis, IT, biochémia a pod) a je ochotný zdieľať svoje know-how. Môžeš sa s ním poradiť aj o iných veciach, ktoré v živote riešiš, napríklad mimoškolský projekt, výber vysokej školy, alebo osobný rast a rozvoj, či podnikateľský nápad.
Kľudne to nazvime profesionálnym partnerstvom, ktoré vieš využiť v akademickom, či pracovnom živote.

Mentoring je proces, v ktorom mentor alebo mentorka zdieľa svoje poznatky, skúsenosti a tipy svojmu menteemu. Mentor pomáha menteemu zvažovať svoje možnosti a schopnosti pre osobnostný aj kariérny rast, získavať sebadôveru, dosiahnuť želaný cieľ alebo zmenu. Mať mentora je prejav vôle a chuti na sebe pracovať a rozvíjať sa. Viac o mentoringu.

  • Mentoring nie je doučovanie zadarmo. 
  • Mentoring nie je ani posedenie so psychológom. Osobné ťažkosti, sklamania, depresie či partnerské vzťahy určite nebudú hlavnou témou vašich rozhovorov.
  • Mentor ti tiež neposlúži ako lacný dodávateľ služieb. Hoci sú naši mentori experti v rôznych oblastiach, nečakaj od nich, že za teba niečo odpracujú. Skôr ti poradia, ako to môžeš zvládnuť sám/a. 
  • Mentor tiež nie je neomylný radca. Dobre počúvaj, čo ti hovorí, ale určite sa nad všetkým, čo budete preberať, zamysli kriticky aj sám/a. 
  • Mentor ti nenahradí učiteľa v škole či rodiča. 
  • Mentoring nie je to isté ako koučing. Kouč nedáva rady, ale využíva schopnosť počúvať a klásť otázky, aby pomohol študentovi nájsť jeho vlastné riešenie.

Každý niekedy potrebuje radu, to nie je žiadna hanba. Si v situácii, kedy máš pocit, že by sa ti zišla rada skúsenejšieho, kto si už niečím podobným prešiel? To je ideálny čas poradiť sa s mentorom. Tu je pár konkrétnych situácií: 

  • Rozmýšľaš nad štúdiom v zahraničí a vyberáš školu, ktorá by bola pre teba tá naj? 
  • Máš nápad na projekt, ale nevieš, kde začať? 
  • Chcel/a by si sa po škole uplatniť napr. ako Produktový manažér/ka, ale nevieš, čo všetko môže táto práca obnášať? 
  • Potrebuješ sa čo najlepšie pripraviť na pohovor? 
  • Rozmýšľaš o zmene kariéry, a potrebuješ poradiť, ako na to? 
  • Chceš prehĺbiť svoju expertízu v konkrétnej oblasti? 
  • Potrebuješ poradiť, ako naštartovať svoje podnikanie? 
  • Máš pocit, že je toho na teba v práci veľa a chceš zlepšiť svoj time management? 
  • Vraciaš sa zo zahraničia a hodila by sa ti pomoc pri zorientovaní sa na slovenskom pracovnom trhu? 
  • Chceš škálovať svoj biznis a nevieš, ako to uchopiť? 

Niekto už určite niekedy riešil podobnú dilemu, ktorej teraz čelíš ty. Vyber si mentora a opýtaj sa ho hneď teraz!

Prvý dôležitý krok je vyplnenie tvojho profilu. Čím viac informácií o sebe uvedieš, tým väčšiu šancu máš, že tvoja žiadosť osloví mentora, ktorého si si vybral/a. Tvoj profil a prvá správa mentorovi je presne to, podľa čoho sa mentor rozhoduje, či si s tebou dohodne mentoring. 

V našom zozname mentorov si následne vyhľadáš mentora podľa kľúčových slov. Záleží s čím potrebuješ poradiť. Môžeš osloviť aj viacerých mentorov naraz. Pristupuj k tomu, prosím, zodpovedne a požiadaj o taký počet mentoringových stretnutí, ktorý dokážeš aj skutočne absolvovať. 

Po odoslaní žiadosti dostaneš od mentora odpoveď, či potvrdzuje tvoju žiadosť o mentoring. Každý mentor má vo svojom profile uvedenú informáciu o tom, ako rýchlo na GROWNi reaguje na žiadosti. Ak ti tvoju žiadosť potvrdí, paráda. Dohodnete si stretnutie (online alebo naživo) a môžete začať.

V našej databáze si vieš vyfiltrovať rôzne profily mentorov. Buď podľa toho, či si stredoškolák, vysokoškolák, mladý profesionál alebo neziskovka či verejná inštitúcia. Filtrovať vieš aj podľa kľúčových slov, ako napríklad #vyber univerzity #rozbeh projektu #kariera #marketing - teda podľa toho, na čo sa mentor zameriava, v čom má expertízu, a s čím ti vie pomôcť.

Prvým krokom je vyplnenie a zverejnenie tvojho mentorského profilu. Následne sa dostaneš do našej databázy mentorov, z ktorých si záujemcovia o mentoring - či už študenti, začínajúci aj skúsení profesionáli, neziskové organizácie, startupy alebo verejné inštitúcie - môžu vybrať mentora. Mentee, ktorý by chcel vyskúšať mentoring s tebou, ti pošle žiadosť. Pokiaľ ťa jeho správa a profil zaujme, môžete sa dohodnúť na jednorazovej alebo dlhodobejšej mentoringovej spolupráci. Ak ťa nezaujme, priamo z GROWNi ho môžeš na jeden klik slušne odmietnuť. Ak mu k tomu pripíšeš aj dôvod či feedback, posunieš ho tým vpred.

Nie, mentoring na GROWNi platforme je pre obe strany - mentora aj menteeho - zadarmo, bez poplatkov. Našim cieľom je prepájať skúsených profesionálov a ich expertízy s inšpiratívnymi a angažovanými mladými ľudmi či organizáciami, ktoré potrebujú poradiť, nasmerovať či prehĺbiť si informácie v danej oblasti. To, čo spája všetkých mentorov a mentees na GROWNi, je snaha mať pozitívny dopad na svoje okolie a rešpektovať hodnoty, ktoré na GROWNi podporujeme.


Dobrovoľníctvo

Dobrovoľníkom na GROWNi môže byť každý, kto je ochotný venovať svoje know-how,  skúsenosti a čas na pomoc zmysluplným projektom. Zameriavame sa na expertné dobrovoľníctvo. Dobrovoľník by teda mal pomáhať v tom, v čom má profesionálne skúsenosti alebo v oblasti, v ktorej je dobrý.

Zaregistruj sa na GROWNi a vytvor si dobrovoľnícky profil. V profile napíšeš, v čom vieš pomôcť, aké sú tvoje skúsenosti a preferencie. Následne si pozri dobrovoľnícke výzvy, ktoré sú aktuálne publikované a vyber si tú, ktorá najviac vyhovuje tvojim preferenciám. GROWNi ti na základe tvojho profilu a preferencií automaticky navrhne najvhodnejšie príležitosti. Ak nenájdeš nič, čo sa ti práve hodí, neváhaj publikovať svoj profil v zozname dobrovoľníkov. Organizácie ťa tak budú môcť osloviť v prípade, že budú potrebovať tvoju pomoc.

Zaregistruj sa na GROWNi a vytvor si dobrovoľnícky profil. V profile napíšeš, v čom vieš pomôcť, aké sú tvoje skúsenosti a preferencie. Následne si pozri dobrovoľnícke výzvy, ktoré sú aktuálne publikované a vyber si tú, ktorá najviac vyhovuje tvojim preferenciám. GROWNi ti na základe tvojho profilu a preferencií automaticky navrhne najvhodnejšie príležitosti. Ak nenájdeš nič, čo sa ti práve hodí, neváhaj publikovať svoj profil v zozname dobrovoľníkov. Organizácie ťa tak budú môcť osloviť v prípade, že budú potrebovať tvoju pomoc. 

4 jednoduché kroky, ako sa stať dobrovoľníkom.

Záleží to od teba a na dohode s organizáciou. Dobrovoľnícke zapojenie môže byť krátkodobé (napríklad jednorazová konzultácia) až po dlhodobé pomáhanie vybranej organizácii. Organizácie by nemali od dobrovoľníkov očakávať viac ako 4 hodiny za týždeň.

Áno, pomáhať na projekte je častokrát možné aj na diaľku. Nezáleží na tom, či pracuješ z kaviarne, žiješ v zahraničí alebo chodíš na pravidelné stretnutia priamo do organizácie, ktorej pomáhaš. Na GROWNi určíš svoje preferencie a na tom, akú formu spolupráce nakoniec zvolíte, sa dohodnete spoločne.

Na GROWNi hľadajú dobrovoľníkov rôzne iniciatívy. Nájdeš tu všetko od veľkých medzinárodných neziskových organizácií, po menšie študentské a komunitné projekty, ale tiež rozbiehajúce sa start-upy s pozitívnym dopadom.

Okrem toho, že svojimi skúsenosťami môžeš prispieť k dobrej veci a pomôcť zaujímavým organizáciám, je dobrovoľníctvo tiež výborná príležitosť, ako si otestovať a rozvíjať svoje schopnosti v inom prostredí. Zároveň máš možnosť stať sa súčasťou komunity a stretnúť zaujímavých ľudí.

Áno, ak si z neziskovky, školy, zo sociálneho podniku alebo rozbiehaš inovatívny projekt. Nezáleží od toho, či pracuješ pre etablovanú organizáciu, ale len začínaš.
Je pre nás však dôležité, aby, iniciatívy, ktoré u nás hľadajú dobrovoľníkov:
- spĺňali naše základné pravidlá a to etickosť, ochrana mladistvých, nestraníckosť a nenáboženskosť.
- poskytovali prínos a kvalitné služby pre spoločnosť, pre svojich beneficientov alebo klientov, alebo mali jasnú víziu, ako to robiť
- mali kapacitu venovať sa dobrovoľníkom a spolupracovať na projekte niekoľko hodín do týždňa. Dôležité je určiť osobu, ktorá bude koordinovať spoluprácu s dobrovoľníkom. Motivácia dobrovoľníkov prudko klesá, ak sú organizácie neresponzívne. Preto od organizácií očakávame, že budú odpisovať na správy od dobrovoľníkov do siedmich dní.

Zaregistrujte sa na GROWNi a vytvorte profil vašej organizácie. Zverejnite vašu dobrovoľnícku výzvu. GROWNi vám následne navrhne vhodných dobrovoľníkov. Vyberte si a oslovte tých, ktorí najviac vyhovujú vašim požiadavkám.

Viac informácií o tom, ako nájsť posilu pre svoj projekt.

Nie, prístup je pre organizácie aj dobrovoľníkov bezplatný.

Pokiaľ máte na GROWNi už zaregistrovanú vašu organizáciu a chcete, aby niekto z vašich kolegov a kolegýň taktiež vedel spravovať ponuky pre dobrovoľníkov, viete túto osobu pridať ako člena/členku organizácie. Na to, aby ste mohli niekoho do organizácie pridať, musíte byť jej členom alebo členkou.

  1. V pravom hornom rohu v ikone “panáčika” kliknete na názov organizácie, kam chcete novú osobu pridať.
  2. Po kliknutí sa vám zobrazí profil vašej organizácie a na ľavej strane pod logom a tlačidlom “Upraviť profil” nájdete zoznam jej členov.
  3. Kliknite na žlté tlačidlo “+ Pridať člena”, ktoré sa nachádza pod zoznamom.
  4. Zobrazí sa vám okno, kam vypíšete emailovú adresu osoby, ktorú chcete pridať a môžete pridať aj text pozvánky, ktorý do emailu príde
  5. Osoba, ktorú pridávate, potrebuje byť s týmto emailom na GROWNi už zaregistrovaná. Pokiaľ je, stačí, ak pozvanie potvrdí. Pokiaľ nie, je potrebné, aby si registráciu vytvorila a až následne bude pridaná do organizácie. 

Upozornenie: Ako člen/ka organizácie vie vami pridaná osoba upravovať profil organizácie, vidí všetky dobrovoľnícke ponuky a všetkých, ktorí sa na tieto ponuky hlásia. Na GROWNi zatiaľ nie sú rôzne úrovne administrácie, preto každý člen organizácie má rovnaké prístupové práva.


Vzdelávanie

Časť “Vzdelávanie” je určená ako knižnica pre všetky zmysluplné vzdelávacie podujatia, kurzy, intenzívne programy, štipendijné príležitosti, pracovné skupiny a iné. Môžeš tu nájsť zaujímavé príležitosti pre svoj rozvoj, a taktiež pridávať príležitosti, ktoré tvoríš ako organizácia. Môžeš tu pridávať eventy či programy, ktoré sa budú konať alebo aj spätne kurzy, ktoré už prebehli a to formou videa/materiálu.

U nás nájdeš zaujímavé eventy, kurzy, vzdelávacie programy pre základoškolákov, stredoškolákov, vysokoškolákov až po profesionálov, pracovné skupiny, štipendijné príležitosti a mnoho ďalšieho od viac ako 800 organizácií na Slovensku. Tak neváhaj a pozri, ako a kde sa vieš rozvíjať! 🙂

Vzdelávacia príležitosť (event, kurz, vzdelávací program, skupinu, štipendijnú príležitosť a iné) sa dá dnes pridať iba pod hlavičkou organizácie - či už ide  o neziskovku, štátnu či verejnú správu, komerčnú firmu alebo aj projekt bez právnej formy. Samozrejme treba dbať o to, aby boli všetky aktivity v súlade s našimi hodnotami a princípmi. Na platforme nepodporujeme žiadne politické, náboženské či iné smerovanie.

Je to jednoduché a zaberie vám to 5-10 minút:

  1. Registruj sa na GROWNi.sk ako jednotlivec
  2. Potvrď registráciu v tvojom e-maile, cez ktorý si sa registroval/a
  3. Klikni na “+” vedľa svojho profilu a následne klikni na “Organizáciu/ iniciatívu” 
  4. Pridaj svoju organizáciu či iniciatívu bez právnej formy (v skratke tvoj projekt, aj keby to bol napríklad event, ktorý organizuješ ako jednotlivec)
  5. Klikni opäť na “+” a potom klikni na “Event/ kurz/ skupinu/ štipendijnú príležitosť/…”
  6. Pridaj svoj event, kurz, skupinu, vzdelávaciu či štipendijnú príležitosť a na konci ju daj zverejniť.

Aktuálne je tvoja ponuka zaradená medzi všetkými vzdelávacími príležitosťami na growni.sk/vzdelavanie.


Pracovné skupiny GROWps

Pracovné skupiny prepájajú profesionálov z rovnakých odborných oblastí na pravidelných stretnutiach, na ktorých členovia riešia rôzne pracovné výzvy a otázky, ktorým často čelia. Našou víziou je prepojiť “like-minded peers”, ktorým umožníme zdieľať svoje skúsenosti z danej profesie/ oblasti záujmu, získať vedomosti od iných členov a zároveň im poskytneme priestor na autentický rozvoj. V rámci Pracovných skupín sa môžeš zapojiť do dvoch formátov:

  1. Impact GROWps
  2. Knowledge sharing GROWps

Všetky informácie o Pracovných skupinách nájdeš na growni.sk/pracovne-skupiny

Ak bude na stránke GROWNi GROWps zverejnené otvorenie novej pracovnej skupiny, stačí kliknúť na Chcem sa prihlásiť, vyplniť  a odoslať krátky formulár. Väčšinou majú skupiny obmedzený počet účastníkov, preto je vhodné do prihlášky uviesť čo najviac relevantných faktov, aby sme potom vedeli správne vybrať tých najvhodnejších.

Samozrejme. Ak máš tému, o ktorú by si sa chcel/a podeliť s ostatnými, vytvor si skupinu cez GROWNi.sk a využívaj GROWNi ako management a IT nástroj, alebo nám napíš a môžeme ti okrem predchádzajúcich dvoch benefitov pomôcť aj s celou logistikou a hľadaním účastníkov.


O GROWNi

V GROWNi pomáhame rozvíjať hodnotovo-orientovaných jednotlivcov, firmy a organizácie, ktorým záleží na tom, aby ich práca mala pozitívny dopad na Slovensko. Na jednom online mieste prinášame zmysluplné príležitosti zo súkromného, verejného a neziskového sektora pre rozvoj jednotlivcov či iných organizácií. Chceme tvoriť lepšie, prepojenejšie, angažovanejšie a hodnotovejšie Slovensko v každej obci, meste, kraji, na Slovensku či v pre Slovákov v zahraničí. Viac informácií o platforme.

Na jednom mieste u nás môžeš využívať či vytvárať príležitosti v častiach: 

  1. Práca a stáže
  2. Mentoring
  3. Dobrovoľníctvo
  4. Vzdelávanie
    1. GROWNi Pracovné skupiny
    2. GROWNi Projekty
  5. Sebapoznanie

GROWNi vzniklo začiatkom pandémie v roku 2020, kedy sme si vedeli, že už musíme presunúť svoje aktivity, ktoré LEAF úspešne robil 8 rokov, aj do online sveta. Potrebovali sme portál, ktorý bude prepájať zaujímavé príležitosti a organizácie s dopadom. Keďže slovo “prepájať” je pre nás kľúčové, rozhodli sme sa prepojiť aj v základoch a platformu GROWNi tak vytvorili dve neziskové organizácie LEAF a DASATO (vtedy IAmbitious).

Naše hodnoty sú nosnými piliermi platformy, na ktorej sa nachádzaš. Záleží nám na tom, aby aktivity na GROWNi boli v súlade s hodnotami, ktoré si vážime a ktoré sú výsledkom nášho presvedčenia.

Charakternosť - Morálne kvality založené na morálnej odvahe, úcte k druhým a pokore, vychádzajúce z presvedčenia o hodnote každého jednotlivca.
Podnikavé líderstvo - Snaha o neustále vylepšovanie, podporená vysokými ašpiráciami, ako i schopnosťou zdravo riskovať a nadchnúť ostatných pre zmenu.
Excelentnosť - Všestrannosť ako aj výnimočnosť vo svojej oblasti, ktoré sú založené na vnútornej motivácii, neutíchajúcej zvedavosti a pevnej vôli.
Občianska angažovanosť - Predsavzatie nezištne pomáhať širšiemu okoliu, ktoré vychádza z vďačnosti, zo záujmu o iných a z kombinácie vzťahu k domovine, záujmu o región a globálneho uvažovania.

Profesionáli, mladí profesionáli a študenti

Sme tu pre profesionálov, mladých profesionálov a študentov, ktorí žijú na Slovensku, alebo v zahraničí. Nájdu u nás možnosti pre svoj osobný a odborný rast. Vyberú si z pracovných ponúk hodnotovo orientovaných organizácií a spoločností, nájdu si stáž či dobrovoľnícku príležitosť. Zapoja sa do mentoringu alebo vzdelávania.

Inovatívne a rastúce firmy, startupy

Spoločnosti u nás nájdu nové talenty, ktorým môžu ponúknuť stáž alebo zamestnanie. Prepájame ich tiež s top know-how Slovákmi žijúcimi v zahraničí. Sústreďujeme sa predovšetkým na inovácie a change management v tech segmente.

Naopak, zamestnanci spoločností u nás nájdu mentoringové alebo rozvojové príležitosti.

Štátna a verejná správa

Slovensko potrebuje správnych ľudí na správnych miestach. Snažíme sa získať a prepájať talentovaných a hodnotovo orientovaných ľudí, ktorí majú na GROWNi možnosť nájsť pracovné pozície vo verejnejnom sektore. Každý deň tak budú pracovať na tom, aby spravili z našej krajiny lepšie miesto pre život. Obzvlášť sa sústredíme na aktuálne potreby a dianie s veľkým dopadom na Slovensko. Napríklad plán obnovy, digitalizácia, change management či proeurópske záležitosti.

Neziskovky a občianske iniciatívy

Pre neziskový sektor prinášame vzdelávanie, dobrovoľníkov a nových zamestnancov. Neziskovky prepájame s charakternými ľuďmi, firmami a organizáciami naprieč Slovenskom.

GROWNi je súčasťou neziskovej organizácie LEAF. Platformu sme vytvorili a spolupracujeme na nej spolu s organizáciou DASATO Academy (bývalé I AMbitious). GROWNi nám intenzívne pomáhal vytvárať Jožo Kováč (spoluzakladateľ Exponea, aktuálne Ayanza) s jeho tímom po developerskej a UX stránke, Boďa Oravcová a Dorota Budzináková po brandovej a vizuálnej stránke, či iní jednotlivci a organizácie, ktorí sa snažia tvoriť lepšie Slovensko spolu s nami!

Tím GROWNi sa skladá z pár ľudí, ktorí sa denno-denne starajú o lepší produkt po programátorskej, technickej aj obsahovej stránke. Zabezpečujú komunikáciu, hľadanie a prepájanie na kvalitné príležitosti a organizácie či rozvoj teba, jednotlivca alebo iných organizácií z neziskového, súkromného a verejného sektora. Ľudia v GROWNi tíme.

GROWNi dnes prepája stovky organizácií z neziskového, súkromného a verejného sektora na Slovensku. Pozri všetky organizácie na GROWNi.sk