Platforma potravinovej pomoci Slovensko vyhlasuje výzvu pre záujemcov a záujemkyne o zaradenie do výberu Odborného pracovníka v kontexte realizácie Národného projektu REDIPOM – Vytvorenie návrhu jednotného systému redistribúcie potravinovej pomoci.
Počet obsadzovaných miest: 12
Opis pracovnej činnosti odborného pracovníka:
zabezpečuje koordináciu zverených aktivít,
plánuje, dizajnuje, usmerňuje, koordinuje a vyhodnocuje zverené úlohy, vrátane administrácie zadaných úloh súvisiacimi s témou sociálnych inovácií,
zodpovedá za kvalitnú realizáciu projektových aktivít,
vykonáva konzultačné a iné odborné práce,
koordinuje aktivity
Zároveň:
primárne úzko spolupracuje s odborným garantom projektu a ďalšími členmi odborného manažmentu, ktorým poskytuje podporu pri výkone odborných činností,
pripravuje odborné podklady a informácie pre realizáciu odborných aktivít manažmentu,
aktívne participuje na finalizácii odborných výstupov projektu (napr. úpravy a zapracovanie pripomienok), pripravuje podklady pre aktualizáciu odborných informácií na webovom sídle, sumarizuje pracovné výstupy expertov,
zabezpečuje pracovné stretnutia, organizuje podujatia,
spolupracuje na organizačnom a technickom zabezpečení odborných aktivít.
Minimálne kvalifikačné a odborné predpoklady:
ukončené VŠ vzdelanie I. stupňa a
preferovaná odborná prax v akademickej oblasti alebo oblasti vzdelávania alebo vedy alebo výskumu alebo publikačnej činnosti alebo inej administratívnej činnosti zahŕňajúce spracovanie dát a inú analytickú činnosť alebo v oblasti spracovania a prípravy odborných podkladov alebo administratívy alebo podpory projektového a finančného manažmentu
Osobnostné predpoklady:
samostatnosť
dôslednosť
proaktivita k plneniu zverených úloh
analytické myslenie
komunikatívnosť
organizačné schopnosti na vysokej úrovni, diskrétnosť, systematickosť a dôslednosť pri vykonávaní pracovných úloh
lojálnosť a profesionálne vystupovanie
Hlad a podvýživa majú devastačný dopad na jednotlivcov aj spoločnosť, napriek tomu žije každý siedmy Slovák či Slovenka v chudobe. Zároveň sa na Slovensku ročne vyhodí takmer 600 tisíc ton jedla. Už z tretiny tohto množstva by sa dokázalo najesť pol milióna ľudí. Sme presvedčení, že prístup k bezpečnej a výživnej strave by mal byť samozrejmosťou pre každého a že by dobré jedlo nemalo končiť v odpadkovom koši. Ako zástupcovia občianskeho sektora cítime zodpovednosť za svoje činy, za ľudí, našich partnerov, aj budúce generácie. Jedine otvorenosťou, inklúziou a fair play dosiahneme systémovú zmenu, o ktorú nám, v Platforme, ide. Preto sa deň čo deň zasadzujeme o vytvorenie priaznivého prostredia pre darovanie potravín na ľudskú spotrebu s ohľadom na životné prostredie a budúce generácie. Naším poslaním je zjednotenie, rozvoj a modernizácia redistribučnej siete potravinovej pomoci pokrývajúcej celé územie Slovenska, prepájajúcej miesta dopytu po potravinovej pomoci, nevynímajúc potravinové púšte a hladové doliny, s miestami vzniku potravinových prebytkov tak, aby sme zabezpečili bezpečné, výživné a pestré potraviny pre všetkých ľudí v núdzi, minimalizovali potravinový odpad a prispeli k napĺňaniu globálnych cieľov udržateľného rozvoja, ako aj našich záväzkov ako členskej krajiny EÚ.