>

4 kroky, ako sa stať dobrovoľníkom

Hľadáš možnosť ako využiť svoje skúsenosti a prispieť k pozitívnej zmene? Staň sa dobrovoľníkom a pomôž zmysluplným projektom posunúť sa ďalej. Pomáhať môžeš neziskovke, škole, menším individuálnym či komunitným projektom alebo startupom. Tu sú 4 jednoduché kroky, ako nájdeš príležitosť presne pre seba.

1.krok – Zaregistruj sa na GROWNi 

Zadaj svoj email a heslo. Na mail ti pošleme overovací link, na ktorý je potrebné kliknúť. Trvá to minutku a registráciou získaš možnosť zapojiť sa do všetkých aktivít na GROWNi.

2.krok – Vyplň svoj profil a preferencie

Na základe tvojho profilu sa bude organizácia rozhodovať, či ťa zoberie ako dobrovoľníka do tímu. Napíš, aké máš doterajšie skúsenosti a v čom by si vedel pomôcť (právo, IT, HR, analýza….). Môžeš tiež zadať, aké máš preferencie na dobrovoľníctvo, napr. komu chceš pomáhať (deti, boj proti korupcií, životné prostredie…) alebo akú formu preferuješ (online/offline, kratkodobú/dlhodobú…).

3.krok – Nájdi projekt, ktorému chceš pomáhať

Vyber si zo zoznamu alebo si projekty vyhľadaj podľa kľúčových slov. Funguje to ako Google 🙂 Systém ti vyhľadá vhodné ponuky. Prejaviť záujem môžeš aj o viaceré príležitosti. Zvýšiš tým pravdepodobnosť, že si s niektorou z organizácií padnete do oka.

4.krok – Zverejni svoj profil (dobrovoľné:))

Ak nenájdeš vhodný projekt, nezúfaj. Svoj dobrovoľnícky profil môžeš zverejniť v rámci zoznamu dobrovoľníkov. Organizácia ťa tak môže osloviť s projektom šitým na mieru.

Náš systém ťa bude celým procesom sprevádzať. Ak by si však potreboval pomôcť, neváhaj napísať na pomahaj@growni.sk.